Stočani s jednakim ciljevima u nastavku

sloga copy

Predvođeni novim trenerom Zoranom Škrbom nogometaši Stoca su jesenas bili iznenađenje Druge lige FBiH Jug gdje su dugo držali lidersku poziciju, a u konačnici prvi dio natjecanja završili na trećem mjestu s četiri boda manje od jablaničke Turbine i jedan bod minusa spram ljubuške Sloge.

Ipak su Stočani sve vrijeme naglašavali kako rezultatskog imperativa nemaju, a jednaka situacija je i pred proljetni dio natjecanja.
– Nemamo rezultatskog imperativa kao ni jesenas, želimo samo igrati što bolje od utakmice do utakmice. I prošle polusezone kad smo se krenuli baviti rezultatom, počeli smo slabije igrati i ostvarivati lošije rezultate. Mislim da je ipak realno da zadržimo plasman između drugog i četvrtog mjesta iako konkurenciju slabo pratim i nemam puno informacija o tome što se događa u ostalim ekipama, govori trener Stoca Zoran Škrba.
Stočani su krenuli s pripremama 23. siječnja, a njihov najveći problem je, kao i kod većine drugoligaških ekipa, kako sklopiti druge obveze igrača s treninzima da bi se onda momčad što bolje pripremila.
– Tu je potrebno više snalažljivosti nego znanja da bi trenirali. Ipak mislim da nastavljamo jesenski trend podizanja ozbiljnosti rada na višu razinu. Zadovoljan sam kako igrači rade i nastojimo držati dobru atmosferu u ekipi, kaže Škrba.
Stolac je prošao i kroz par igračkih promjena jer su klub napustili Nikola Katić i Boris Katičić, dok su se u momčad vratili Toni Babić i Toni Akrapović, a Haris Čekro stigao iz gradskog rivala Iskre.
– Koliko će se te promjene rezultatski odraziti, nije nam toliko važno. Ljetos nismo imali prave pripreme jer smo se okupljali, ali smo s podignutom ozbiljnošću u radu ipak uspjeli zauzeti treće mjesto u ligi. Sada imamo prave pripreme i nadam se da će to dati određene rezultate. Moja procjena je da ćemo biti jači zbog dobrih priprema, a igrački manje – više, smatra Škrba.
Prvu pripremnu utakmicu će Stočani igrati u nedjelju (11 sati) protiv Mladosti (Doboj-Kakanj) u Blagaju.
– Osim toga imamo načelni dogovor za ogled s Leotarom i Metkovićem. Mislim da će nam to biti dovoljno da spremni uđemo u nastavak natjecanja iako je moguće da odigramo još poneki meč, izjavio je Zoran Škrba.

 

Dnevni list