Rasvjetljena teška krađa

lopov
lopovIstražitelji PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo teške krađe, počinjeno na štetu tvrtke Trgocoop d.d. Ljubuški. Prijavu o ovom kaznenom djelu zaprimili smo 2. lipnja o. g. a prema navodima iz prijave nepoznate osobe počinile su tešku krađu tako da su iz poslovno-stambene zgrade u izgradnji, koja se nalazi u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Ljubuškom a koja je u vlasništvu navedene tvrtke, poskidali i otuđili elektro instalaciju i instalaciju centralnog grijanja, čime je pričinjena velika materijalna šteta.
Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su Z. N. (23), D. N. (18), D. P. (23), M. K. (18), D. Z. (18) i mlađi maloljetnik (15), svi sa šireg područja općine Ljubuški.

Navedene osobe prekjučer su privedene u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada tijekom koje su svi osumnjičeni u cijelosti priznali izvršenje opisanog kaznenog djela. Dio otuđenih predmeta je pronađen i izuzet.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Z. N. (23), D. N. (18), D. P. (23), M. K. (18), D. Z. (18) te protiv mlađeg maloljetnika (15), zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

mupzzh.ba